Crowdfunding Actie voor SEM-musici | Help mee ! Iedere Euro is welkom voor onderhoud van de instrumenten

Eigenmuziekinst..jpg

Het Corona-virus raakt velen, ook onze SEM-musici. Concerten en andere optredens zijn afgezegd. Geen werk betekent geen inkomen, terwijl de vaste kosten allemaal doorgaan. Ook de onderhoudskosten van hun instrument. Dat leidt tot schrijnende situaties. Wij willen onze musici hiermee graag financieel 'een handje’ helpen. Voor een musicus is het instrument immers zo'n 'kostbaar' bezit en de brug naar de passie: muziek maken. Daarom willen we hen nu de mogelijkheid bieden om bij SEM een aanvraag in te dienen voor de bijdrage in deze onderhoudskosten van het instrument dat zij via SEM hebben kunnen aanschaffen.

Het onderhouden van een muziekinstrument hoort immers bij de ‘vaste lasten’ van een muziekpraktijk en deze lopen door ook als er geen concerten gegeven kunnen worden. Musici moeten blijven studeren. De kosten voor snaren en rieten, maar ook voor noodzakelijke reparaties zijn vaak hoog. Ook de verzekering voor het instrument moet ondanks de Corona-crisis gewoon betaald blijven worden.

SEM wil deze nieuwe regeling aan haar musici vanaf 1 juli aanbieden. Voorwaarden die aan de aanvrager o.a. worden gesteld zijn:

  • Maximaal 75% van de gemaakte kosten kunnen worden gedekt, tot een maximaal bedrag van € 500,-.
  • De kosten moeten gemaakt zijn of worden in 2020.
  • En de facturen staan op naam van de musicus.

 

Dringende oproep van het jeugdbestuur van de SEM-Community.
Wij verwachten dat veel SEM-musici een beroep zullen doen op deze regeling. In de begroting van SEM is hier uiteraard geen rekening mee gehouden. Om die reden doen wij graag een beroep op u, die onze SEM-musici een warm hart toedraagt, om eenmalig een extra bijdrage te doneren aan deze actie. Er is zo'n € 25.000,- nodig om de eerste nood te ledigen. U kunt bijdragen door naar www.stichtingeigenmuziekinstrument.nl te gaan. Iedere gift is van harte welkom!

Graag roepen we u op om deze nieuwsbrief en deze crowdfunding actie ook bij anderen in uw netwerk onder de aandacht te brengen. Word SEM-ambassadeur en help onze musici door deze zware tijd heen. Uit naam van de musici en uit naam van de kunst alvast hartelijk dank!

Idske Bakker, directeur | Willem van der Schoot, voorzitter bestuur | Aleid van Beuningen, lid bestuur

Help mee | Steun onze musici