De Regenboog Groep

Beschrijving organisatie

Wij laten niet na anderen te helpen. Laat u wél wat na?

Als Marianne ‘s ochtends wakker wordt, kan ze geen reden bedenken om op te staan. Niemand bekommert zich om haar en dat vindt ze terecht. Ze heeft het er zelf naar gemaakt, denkt ze. Haar Amsterdamse bovenwoning is een puinhoop, de schulden stapelen zich op. Ze schaamt zich heel erg.

Dit beeld van Marianne (47) is gelukkig verleden tijd. Via De Regenboog Groep heeft ze drie maanden geleden contact gekregen met coach Anna (39). Anna is vrijwilliger en staat een jaar lang wekelijks voor haar klaar. Ze zijn begonnen om Mariannes financiële administratie op orde te brengen, nu is het tijd om een sociaal netwerk op te bouwen. Ook daar helpt Anna Marianne bij. De Regenboog Groep heeft bovendien in de toekomst een werkervaringsplek voor haar beschikbaar bij Sparc Kitchen, de sociale firma die catering levert op festivals en evenementen. Marianne zou het liefst morgen al beginnen, want ooit droomde ze ervan om haar eigen restaurant te openen.

Marianne is één van de vijfduizend Amsterdammers die jaarlijks door De Regenboog Groep op weg worden geholpen om weer met zelfvertrouwen zelfstandig te leven.

De Regenboog Groep is dé hulporganisatie voor Amsterdammers die vanwege hun complexe problemen niet of nauwelijks onder de mensen komen. We hebben al veertig jaar ervaring met het begeleiden van eenzame, psychiatrische, arme en verwarde mensen uít hun isolement, terug naar de maatschappij. Bijna 1000 vrijwilligers zijn via De Regenboog maatje of coach. Zij krijgen professionele begeleiding om hun complexe rol goed uit te voeren. Ook beheert De Regenboog Groep negen inloophuizen voor dak- en thuislozen en start zij sociale firma’s voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt.

Ieder mens is de moeite waard

Uw testament
U kunt De Regenboog Groep opnemen in uw testament. Met uw nalatenschap helpt u mensen als Marianne om hun leven weer op de rails te krijgen. Ook kunt u nalaten aan een specifiek onderdeel van De Regenboog Groep. Ons CBF-keurmerk garandeert dat uw donatie ook daadwerkelijk aan het door u genoemde doel besteed wordt.

Meer weten?
U kunt bellen naar 020 – 531 76 00 of mailen naar info@deregenboog.org. U kunt ook een folder aanvragen of kijken op www.deregenboog.org/nalaten

Adres: 
Postbus 10887
1001 EW
Amsterdam

Contact: