Dorcas Voedselactie

Dorcas

Geef voor voedsel tijdens de Dorcas Voedselactie

Rondkomen van 45 euro per maand waar je alles van moet betalen. Ook je medicijnen en je eten. Het is voor veel ouderen in Oost-Europa aan de orde van de dag. Dorcas helpt deze ouderen onder andere door voedselpakketten uit te delen. Tijdens de jaarlijkse Dorcas Voedselactie in november zamelen we hiervoor geld in.

Samen met duizenden vrijwilligers wordt via supermarkten, kerken, scholen en online collectes geld ingezameld. Met het bedrag dat we ophalen, kopen we in Oost-Europa producten voor de voedselpakketten in. Een pakket is gevuld met houdbaar, voedzaam eten zoals macaroni en rijst. Daarnaast kunnen we ook verse producten toevoegen. Dit omdat de producten in de landen zelf zijn ingekocht.

Drande uit Albanië

Eén van de mensen die een voedselpakket krijgt, is de 81-jarige Drande uit Albanië. Ze moet rondkomen van haar pensioen: 45 euro per maand. En dat terwijl er ook nog een paar familieleden in huis wonen. In de zomer is er nog de mogelijkheid om wat groente te verbouwen. Maar in de winter is er vaak geen werk en dus geen inkomen.

Investeren in de gemeenschap

Naast het voedselpakket helpen we Drande, haar familie én het hele dorp aan een gezonde toekomst. Door te investeren in de gemeenschap en de ontwikkeling van mensen zijn onze voedselpakketten en hulp straks niet meer nodig.

Dorcas werkt aan een gezonde toekomst. Dat doen we niet alleen voor het gezin van Drande, maar ook voor duizenden andere families in Oost-Europa.