Dorcas Voedselactie verhuist van supermarkten naar internet

Nieuwe opzet Dorcas Voedselactie

Het coronavirus maakt alles anders, ook voor ons. Het is moeilijk om de allerarmsten te bereiken. Maar… opgeven kunnen we niet. Ook niet als het bijna onmogelijk wordt. Leven in de kou, niet weten of je morgen te eten hebt. De allerarmsten in Oost-Europa gaan een zware winter tegemoet. Wij hadden het plan om dit jaar voor de 25ste keer voedselpakketten in te zamelen en naar hen toe te brengen.

In Nederland stonden duizenden vrijwilligers klaar om te helpen bij supermarkten, op scholen en in kerken. Maar helaas loopt het plan anders. We zitten in een gedeeltelijke lockdown. Daarom moeten we besluiten dat het anders moet. Veiligheid en gezondheid gaan altijd voor. En dat is behoorlijk balen. Juist omdat de voedselpakketten zo belangrijk zijn voor de meest kwetsbaren. Maar, zoals gezegd, geven we niet op. Dit jaar doen we het anders. De producten die normaalgesproken uit Nederland komen, kopen we nu in de landen zelf in.

Voor 15 euro lukt het ons een voedzaam pakket samen te stellen; inclusief handzeep. Omdat wij de pakketten niet hoeven te vervoeren zijn ze sneller bij de allerarmsten. U kunt meedoen door bij te dragen aan een voedselpakket. Helpt u mee? Ga naar www.dorcas.nl/voedselactie.