Edina: 'De engel van Serajevo'.

dit-kan-je-toch-nier-zomaar-achterlaten.

Edina: 'De engel van Serajevo'.

Edina Pasic in Bosnië: Helpen in een hel voor dieren. Zij wordt ook wel 'Andjeo Sarajevo' genoemd, oftewel 'De engel van Sarajevo'.

Edina weet niet beter of ze had altijd dieren om zich heen. Van kinds af aan heeft ze zich erom bekommerd, hen verzorgd, gevoerd en schoon water gegeven. Zelf heeft ze nu 128 honden en 87 katten onder haar hoede. Denk je in: 215 stuks. Je snapt dat ze altijd diep in de schulden zit. Maar hoe kan ze een dier voorbij lopen als ze hen ziet zoeken naar wat voedsel en water. Het is momenteel tegen de 40 graden.

Op straat gezet Door de Corona-crisis worden extra veel dieren op straat gezet. Die niets eetbaars kunnen vinden. Er zijn zelfs geen vuilnisbakken van restaurants door de afwezigheid van toeristen… Maar ze constateert ook dat er de laatste tijd veel dieren zijn, die nog liever een aai over hun kopje hebben dan een boterham. Dat zijn dan vooral de naar buiten gegooide huisdieren, wanhopig zoekend naar een mens om weer bij te horen. Maar ook honderden pupjes en kittens bevolken momenteel de stad.

Zowel jullie als wij blijven maar hopen dat er ooit een eind komt aan al dat dierenleed. Maar Edina helpt de dieren NU en wil dat graag kunnen blijven doen.