Een goede slaapplek, om je werk vol te houden en je kinderen te blijven zien

Een goede slaapplek.

Als we je vragen hoe groot het belang van een goede slaapplek is, zeg je vermoedelijk dat je zonder niet zou kunnen functioneren. 'Geen eigen bed ...', stel je dat eens voor. Hoe tank je dan bij na een zware dag en verschijn je weer uitgerust op je werk? In de grote ruimte van vijf van onze inloophuizen brengt een groep werkende daklozen nu de avond en nacht door, met ieder een matras op een eigen plek. Gescheiden ouders zonder onderkomen kunnen terecht in een Parentshouse, waar ze in een eigen kamer ook hun kinderen kunnen laten logeren. Het zijn tijdelijke oplossingen om mensen in een moeilijke situatie niet verder af te laten glijden, maar juist in kalmte verder te laten komen. Stap voor stap op weg naar meer stabiliteit ..

De Nachtopvang in Zelfbeheer (NoiZ)

Als de deuren van onze inloophuizen aan het einde van de dag sluiten, gaan er vijf ook weer open. En wel voor de zogeheten Nachtopvang in Zelfbeheer. Deze startten wij voor het groeiende aantal economische daklozen met werk. Zij kunnen hier koken, ontspannen en slaap pakken, waardoor werken een stuk beter vol te houden is. Een van hen krijgt dan de sleutel in beheer. Zo werd ook Mo ‘huismeester’. Lees hier hoe hij niet uit het lood werd geslagen. Niet toen hij keihard moest werken, terwijl hij dakloos was. En ook niet toen hij die baan door corona tóch verloor.

Het Parentshouse

"Waar moet ik heen? Zie ik mijn kind straks nog wel? Ben ik wel een goede vader?" Een jaar geleden kwam Michel (47) met twee koffers en een kop vol sores aan bij een van de vijf Parentshouses van De Regenboog Groep in Amsterdam. Hier kunnen ouders in scheiding een kamer huren. De rest van de woning delen ze met twee lotgenoten. Zo kunnen zij voor hun kinderen blijven zorgen en rustig een nieuw bestaan opbouwen. Denk aan het vinden van een huis en structuur in werk. Michel kon er vanuit paniek in ruststand terechtkomen. Hoe vergaat het hem nu?