Iran is een extreem zwaar land voor zwerfdieren

Foto zwerfhond.jpg

ran... alleen al de naam doet vermoeden dat hier heel veel dierenleed schuilt. En dat is ook zeker zo.

Natuurlijk wil Stichting Dierennood overal waar zwerfdieren hulp nodig hebben, proberen te helpen, maar het moet voor ons ook goed te controleren zijn.

Maar heb je wel eens gehoord van ‘Wings for Animals'? Dat is een organisatie die bestaat uit mannen en vrouwen die werkzaam zijn bij de KLM èn ook dierenvriend zijn! Bij het vliegen over de hele wereld komen zij veel dierenleed tegen en willen hulp bieden voor die dieren.

Ze nemen in hun eigen koffer bijv. medicijnen en vlooienmiddelen mee en helpen daadwerkelijk in de asielen en in de wildparken om dieren die dat nodig hebben zelf en/of met hulp van anderen verzorging te bieden.

Langzaam maar zeker gaan er nu mensen van andere luchtvaartmaatschappijen daar ook warm voor lopen.

Onze insider bij “Wings” is Annelies Moolenaar.

Zij is een dierenvriend in hart en nieren en zij verhaalt o.a. over een heel bijzondere vrouw die een uiterst moeilijke taak vervult in een uiterst moeilijke omgeving.

We hebben het dan over Lida Asnaashari in Iran en zij staat pál voor haar “Mana Animal Rescue”.

Ook Wings for Animals heeft al diverse keren haar kunnen helpen. Maar op dit moment zijn ze helaas machteloos. KLM vliegt momenteel niet meer op Teheran en de hulp aan Lida staat op een laag pitje. Annelies is daarom ook superblij als wij juist nu kunnen gaan bijspringen. Na alle ontroerende verhalen over Lida zelf willen we ook niets liever..