Klassiek op het Amstelveld gaat door!

Muziek

Wij zijn enorm blij dat de aankomende achtste editie op 11, 12 en 13 september in een aangepaste versie toch door kan gaan. Weliswaar niet in de feeërieke setting op het Amstelveld, maar via livestreams vanuit de nabijgelegen vermaarde Studio150 Bethlehemkerk. Zo kunnen we alsnog een podium bieden aan de kunstenaars, componisten en musici van vandaag en van morgen. Een bijkomend voordeel is dat het festival is vanuit de hele wereld gratis toegankelijk is bij te wonen.

Toekomstmuziek

In het kader van het Beethovenjaar pakken we dit jaar groots uit met een openingsconcert op vrijdagavond door Sinfonia Rotterdam o.l.v. Conrad van Alphen en als solist de 18-jarige pianist Nikola Meeuwsen. Samen met het orkest voert hij onder andere Beethovens derde pianoconcert uit. Daarnaast is er volop ruimte voor toekomstige sterren in de klassieke muziek. Zo is er een uniek optreden vanuit Moskou door de 12-jarige pianiste Alexandra Dovgan en de 9-jarige Anastasia Tiurina (balalaika).

We besluiten het festival feestelijk op zondagavond met een optreden van het Nederlands Symfonie Project o.l.v. Pim Cuijpers met als solist pianist Thomas Beijer. Presentator Ab Nieuwdorp verzorgt tussen de optredens door interviews met verschillende musici. Klik hier voor de voorlopige programmering.