Nalatenschap van meer dan een miljoen euro voor Universiteit Utrecht

Universiteit Utrecht

Het Utrechts Universiteitsfonds heeft een grote nalatenschap ontvangen: professor Joop van der Maas laat ruim 1 miljoen euro na aan het fonds.

Voor de tweede keer in relatief korte tijd valt de Universiteit Utrecht een grote nalatenschap ten deel. Professor van der Maas, die op 2 juni 2020 overleed, benoemde het Utrechts Universiteitsfonds tot zijn enige erfgenaam. Met als doel om zijn nalatenschap te besteden aan studenten die buiten hun schuld in financiële of emotionele problemen zijn geraakt. Dankzij deze bijzondere erfenis van naar verwachting meer dan een miljoen euro kan het Utrechts Universiteitsfonds jarenlang heel veel Utrechtse studenten helpen. Samen met de universiteit geeft het fonds nu de exacte besteding vorm.

Joop van der Maas was gedurende zijn hele wetenschappelijke loopbaan verbonden aan de Universiteit Utrecht. Na zijn studie Scheikunde promoveerde hij in 1965 en werd daarna lector aan de faculteit Scheikunde. In 1980 werd hij hoogleraar Spectrochemische analyse. Ook na zijn emeritaat in 2001 bleef hij betrokken bij zijn vakgebied. Tot het begin van de coronacrisis was hij nog bijna dagelijks te vinden op het Utrechts Science Park.

Bron: Utrechts Universiteitsfonds