Nieuws

Rijksmuseum brengt levensgrote Nachtwacht naar 30 verpleeg- en verzorgingshuizen. Foto: Janiek Dam

Deze zomer brengt het Rijksmuseum in samenwerking met Founder Philips een levensgrote Nachtwacht naar dertig verpleeg- en verzorgingshuizen en seniorencomplexen door heel Nederland.

Testament opstellen is altijd belangrijk

Als een dierbare overlijdt krijg je te maken met een nalatenschap. Dat gaat niet alleen over spullen en financiële tegoeden, maar ook over eventuele schulden die de overledene had. Als je de erfenis zonder meer aanvaart, zijn die schulden eveneens jouw verantwoordelijkheid geworden. 

Boeken over nalatenschappen, overlijden en erven

Recent zijn verschillende boeken verschenen die u kunnen helpen wanneer u een testament wilt laten opstellen.

Het Gemaal Limmen 1879 heeft een gift ontvangen van de Rabobank voor het vervangen van de kammen in een tandwiel.

Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers is hét museum in Nederland van het Nederlandse reddingwezen op zee. Er is van alles te ontdekken wat met water en 'overleven' te maken heeft.

Muziek

Wij zijn enorm blij dat de aankomende achtste editie op 11, 12 en 13 september in een aangepaste versie toch door kan gaan. Weliswaar niet in de feeërieke setting op het Amstelveld, maar via livestreams vanuit de nabijgelegen vermaarde Studio150 Bethlehemkerk.

Eigenmuziekinst..jpg

Het Corona-virus raakt velen, ook onze SEM-musici. Concerten en andere optredens zijn afgezegd. Geen werk betekent geen inkomen, terwijl de vaste kosten allemaal doorgaan. Ook de onderhoudskosten van hun instrument. Dat leidt tot schrijnende situaties.

Reumafonds.png

De jaarlijkse Avond4daagse gaat dit jaar toch door, in een speciale Home Edition. Samen met de Koninklijke Wandel Bond Nederland maakt ReumaNederland hier een extra bijzondere editie van.

Foto zwerfkatje.jpg

Zo'n lief kitten – zo puur, zo klein – met hopelijk nog een heel lang en gelukkig leven voor zich... Maar helaas is dit niet voor alle katten het geval en zeker niet voor zwerfkatten!

Logo Mindwize.JPG

Hoe werven we straks weer deur-aan-deur donateurs? Vanwege corona konden we een tijd lang niet deur-aan-deur werven. Maar