Nieuws

NSGK

Ludieke actie: doel bereikt!

Alzheimer Nederland

Er worden steeds meer testen ontwikkeld om de ziekte van Alzheimer vast te stellen. Een mooie vooruitgang, maar ook een die ook weer nieuwe keuzes met zich meebrengt. Want welke test zet je in bij welke patiënt?

Wie wil komen steriliseren nabij Fortaleza / Brazilië v.a. 1 sept.?

Een Nederlands echtpaar heeft jaren geleden een prachtig hotelcomplex aangelegd, dicht bij een ongerept strand in de omgeving van Fortaleza in het noorden van Brazilië.

In Rusland bouwen Tatyana en Olga een heel nuttig asiel.

In dat onmetelijk grote land hebben nog maar weinig mensen het besef, dat ook zwerfdieren vaak hulp nodig hebben.

Dierennood

Wat kan je doen als toerist, als je tijdens je vakantie in Zuid- of Oost-Europa zwerfdieren tegenkomt?
Veel zwerfdieren in die landen kunnen alleen overleven, omdat toeristen hen hapjes geven, bijv. als restanten van het ontbijt of avondeten van hun hotel of restaurant.

15 juni 2019

Caki redt tientallen honden in Bosnië uit benarde situaties. 

Zoa

De miljoenen mensen die Venezuela zijn ontvlucht en de schrijnende situatie waarin zij verkeren, zijn voor ZOA reden om ook in Zuid-Amerika aan de slag te gaan met noodhulp en wederopbouw. Door de politieke en economische crisis zijn miljoenen Venezolanen gevlucht naar buurland Colombia.

Om kinderarbeid met succes aan te pakken is het noodzakelijk dat alle betrokken partijen zoals overheid, bedrijfsleven, lokale gemeenschappen en NGO’s geteste en bewezen strategieën hanteren.  In een nieuw, internationaal onderzoek laat Terre des Hommes zien welke methoden werken om kinderarbeid

‘Ik wil graag juf worden,’ vertelt Bedatu met een verlegen glimlach. ‘Omdat ik mijn Engelse leraar zo leuk vind.’ Dankzij het project van

Oranjefonds steunt project Steunouders in Putten.

Het Oranjefonds geeft financiële steun aan Stichting Welzijn Putten voor de komende twee jaar. Het geld is bestemd voor steunouderprojecten.