Nieuws

15 juni 2019

Caki redt tientallen honden in Bosnië uit benarde situaties. 

Zoa

De miljoenen mensen die Venezuela zijn ontvlucht en de schrijnende situatie waarin zij verkeren, zijn voor ZOA reden om ook in Zuid-Amerika aan de slag te gaan met noodhulp en wederopbouw. Door de politieke en economische crisis zijn miljoenen Venezolanen gevlucht naar buurland Colombia.

Om kinderarbeid met succes aan te pakken is het noodzakelijk dat alle betrokken partijen zoals overheid, bedrijfsleven, lokale gemeenschappen en NGO’s geteste en bewezen strategieën hanteren.  In een nieuw, internationaal onderzoek laat Terre des Hommes zien welke methoden werken om kinderarbeid

‘Ik wil graag juf worden,’ vertelt Bedatu met een verlegen glimlach. ‘Omdat ik mijn Engelse leraar zo leuk vind.’ Dankzij het project van

Oranjefonds steunt project Steunouders in Putten.

Het Oranjefonds geeft financiële steun aan Stichting Welzijn Putten voor de komende twee jaar. Het geld is bestemd voor steunouderprojecten.

Europe Remembers on Tour

In samenwerking met verschillende wandelorganisaties heeft Liberation Route Europe Foundation een netwerk van specialisten en historici verenigd om zo een wandelroute van Londen naar Berlijn te ontwikkelen.

Dierennood steunt zwerfdierenopvang in Thailand.

Marlie Timmermans zet zich al jaren geweldig goed in voor de vele zwerfdieren in Thailand. Een van de asielen waar zij mee samenwerkt is onlangs door een storm totaal in elkaar gestort. Daar werkt een Thaise non, die helemaal in haar eentje meer dan 100 hulpbehoevende zwerfdieren verzorgt.

Het Rijksmuseum lanceert als eerste museum een videotour in Nederlandse Gebarentaal.

Het Rijksmuseum lanceert als eerste museum een videotour in Nederlandse Gebarentaal. Deze digitale rondleiding is gemaakt in samenwerking met Roos en Martine Wattel van Wat Telt! en Max Vonk.

Tandarts onbetaalbaar voor ruim half miljoen mensen in Nederland

Voor zo’n 500.000 mensen in Nederland is de tandarts onbetaalbaar geworden. Dokters van de Wereld ziet dagelijks de gevolgen hiervan: rotte tanden, ontstekingen en ernstige pijnklachten.

De Stichting Dierennood is één van de ca. 600 organisaties die het CBF-logo mag voeren.