Nieuws

Beeld zelfcheck.jpg

Zelf een initiatief starten om te helpen? Doe dan de CBF-Zelfcheck

 

Kind thuis school.jpg

Door het coronavirus zitten alle kinderen en gezinnen noodgedwongen thuis. De structuur van school is weggevallen en daarmee ook de sociale contacten. Dat kan zorgen voor spanningen. Zeker voor kinderen die thuis niet veilig zijn. Voor hen is school de veilige haven.

Het Concertgebouworkest | Foto copyright: Anne Dokter/Koninklijk Concertgebouw Orkest

Het Concertgebouw in Amsterdam gaat op vrijdagavond 3 april Bachs Matthäus-Passion streamen. De uitvoering door het Concertgebouworkest onder leiding van Iván Fischer is gratis te volgen via de website van het Concertgebouw.

logo

In Portugal moeten zeer veel honden hun leven lang slijten aan een metalen ketting. Ergens ver weg, vergeten op een boerenerf.

Het Rijksmuseum in Amsterdam - Foto: John Lewis Marshall

Het Rijksmuseum en ThiemeMeulenhoff, één van de grootste aanbieders van leermiddelen in het Nederlandse onderwijs, hebben hun educatieve

Fedja van Huêt is de nieuwe ambassadeur van het Liliane Fonds. Fedja gaat zich inzetten om kinderen met een handicap op de armste plekken van de wereld de steun te geven waar ze recht op hebben.

Copyright: Shutterstock.com

Goede Doelen Nederland doet elk jaar onderzoek onder haar leden naar ontwikkelingen in inkomsten, bestedingen en draagvlak in de samenleving. Aan het onderzoek over 2018 hebben 158 van de 178 leden meegedaan. 

Elke generatie heeft zijn eigen geefgedrag, ook in de christelijke doelgroep.

Hoogleraar Filantropie, René Bekkers, waarschuwt voor de gevolgen van de ontkerkelijking op het geefklimaat. Ingezoomd zie je belangrijke verschillen en nuances.

3xM heeft een nieuw project! Onze medewerkers in Pakistan gaan geregeld met hun laptop op stap. Op hun brommers rijden zij naar afgelegen dorpen in Pakistan. Daar

Wij mochten Koningin Máxima ontvangen op ons kantoor aan de Maliebaan in Utrecht. Onze beschermvrouwe bracht een informeel werkbezoek en woonde sessies bij over onze ambitie op het gebied van kennis, impact en fondsenwerving.