Ondanks corona meer giften dan voorheen voor goede doelen

Beeld: Shutterstock.com

De coronacrisis lijkt geen negatieve gevolgen te hebben voor de inkomsten van christelijke goede doelen. Dat blijkt uit een onderzoek van het Nederlands Dagblad onder christelijke organisaties.

Diverse christelijke organisaties zoals Tearfund, World Vision, Red een Kind en ZOA, zagen een stijging van particuliere giften van 2,2 tot wel 15 procent.
In het artikel verklaart Haaije Feenstra, directeur van Prisma, de koepel voor christelijke hulp - en ontwikkelingsorganisaties, de inkomstenstijging: 'De leden hebben een trouwe achterban , die haar best heeft gedaan om iets extra's te kunnen doen, nu de nood in de wereld zo hoog is'.

Overigens lieten ook de inkomsten van niet-christelijke goede doelen soms flinke stijgingen zien. Artsen zonder Grenzen en Stichting Vluchteling zagen bijvoorbeeld een stijging van respectievelijk 2 en 30 procent.

Tegelijk bereiken ons ook signalen dat de donaties door bedrijven flink zijn afgenomen. Dat lijkt een direct gevolg van de vaak sterk teruggelopen omzetten door de coronacrisis.

Bron: Nederlands Dagblad