Testament opstellen is altijd belangrijk

Testament opstellen is altijd belangrijk

Of u nu een goed doel opneemt in uw testament of niet, een testament opstellen is altijd aan te bevelen! Wij geven u enkele belangrijke redenen.

Voorkom onduidelijkheid
Soms haalt een groot geschil over een erfenis de media. Toch komen ruzies in het klein ook heel veel voor. Niet zozeer uit hebzucht, vaak spelen gewoon de emoties rond een overlijden een grote rol. Een goed testament is een leidraad en biedt duidelijkheid.

Concreet
Wilt u bepaalde zaken aan iemand nalaten? Benoem dat, praat erover met uw meest nabije geliefden. Wanneer u een goed doel iets wilt nalaten, dan vormt een testament de beste garantie dat uw laatste wil wordt uitgevoerd op dat punt.

Voorkom erfbelastingaanslag
Wanneer u gehuwd bent of samenwoont en u heeft geen testament, dan gaat uw gehele nalatenschap naar uw partner als langstlevende. De Belastingdienst legt echter wel een aanslag op voor erfbelasting, ook aan de kinderen. Een speciale clausule in uw testament voorkomt dit.

Erfenis en de ‘koude kant’
Stel uw kind is gelukkig getrouwd of woont samen. Maar op het moment van uw overlijden is die relatie helaas verbroken, dan heeft de ex van uw kind recht op een deel van de erfenis. Dat voorkomt u met een uitsluitingsclausule in uw testament.

Vraag uw notaris naar actuele details.